torsdag, juli 19, 2007

"Shell for dinner" - onsdag 18.07.07 del 4

Etter noen fine timer på Koh Thalu ble vi transportert videre til neste øy. Det ble fort åpenbart at grunnen til å vi stoppet der var hovedsaklig for at to av våre sjømenn skulle samle skjell "for dinner" fra revet der. Mr Gunshot-wound ble igjen for å underholde oss. Det var utrolig mye boss på øyene, bl.a. en stor samling med sko. Vi antar at den ble brukt til festing og slikt, siden den lå ganske nært fastlandet. Som de fleste andre øyene vi har sett her i Thailand hadde den et skogkledd indre, hvit sandstrand på deler av kystlinjen og noe med ugjestmilde steinformasjoner på resten.
Etter skjellfangsten dro vi videre til neste øy på programmet. Som alle de andre øyene på dagens tur var denne også en del av Samet nasjonalpark, og det var bygget opp en natursti rundt øya. Vi kom bare ca halvveis rundt, før vi innså at vi var de eneste fra båten som gikk. Redd for å bli etterlatt hengav vi oss til laxing på stranden istedet.


Neste, og nest siste stopp på turen var på en "fish farm", et oppdrettsanlegg. Det var nok ganske primitive forhold, med litt småskumle plankeganger mellom karene, som var laget av nett. Jeg var smånervøs for å dette ut i vannet, spesielt da vi kom til haiene. Tror nok Marine Harvest sine ansatte hadde bedt om risikotillegg for å jobbe der gitt. Men det var mange forskjellige typer fisk, samt store og små havskilpadder. Det var mulig å kjøpe fór til fiskene, så de hadde tydeligvis lært at turister betyr mat. De fleste stimlet sammen i en ende av karet når vi kom, og en gjeng fulgte etter Torgeir med åpne munner.


På slutten av besøket var vi usikre på om dette var et virkelig oppdrettsanlegg eller en turistattraksjon, men et akvarium var det hvertfall ikke. Torgeir synes at det så ut som om fiskene kjedet seg litt, og de hadde det definitivt en smule trangt om finnene. Vel ombord i speedbåten igjen ble vi svippet ca 20 meter bort til et hotell/restaurantkompleks som sto på påler.
De ulike tur-operatørene hadde nok en avtale med denne restauranten om å bringe kunder, og maten var ganske høyere priset enn på land. Vi var uansett tomme for kontanter, og brukte halvtimen til å sitte på bryggen og nyte utsikten. Turen ble avsluttet ca kl 16.30, og vi hoppet i land på den nordligste stranden for å gå i minibanken der. Nå i kveld har vi delt en helgrillet fisk (sea-bass, usikker på hva den kalles på norsk) i strandkanten, litt småslitne etter all sjøluften. Vi håper på fint vær imorgen, så fruen kan slikke sol mens gubben trasker en tur. Hvis det er skyfritt imorgen kveld trekker vi nok østover på øyen for å se på solnedgangen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, bra at finværet har dukket litt opp da. For øvrig tror jeg sea-bass er sjø-ørret, men det må nesten en fagmann bekrefte. Pappa?

Hilsen Jan Erik

Anonym sa...

Dette var ein fim tur, men solnedgangen i Almenningen er ikkje åforakte den heller. Endeleg heime med maskina, so eg får lest om opplevingane og sett dei fine bilda. Turid